Sprekers
Sportcongres 2018

Sarai Pannekoek, sportdietiste
Sarai Pannekoek, sportdietiste

Sarai is een enthousiaste sportdiëtiste met een master in Evidence Based Practice op zak. "Ik houd van plantaardige recepten bedenken (daarna koken en opeten natuurlijk), sporten, de zee en zingen. Ik werk graag met ambitieuze mensen, zoals sporters, coaches en andere professionals. Ook ben ik mede-oprichter van de Sustainable Athlete Stichting. Bijdragen aan prestatie verbe- tering én een duurzamere wereld vind ik namelijk het allerleukst om te doen."

Sarai zal op 22 september ingaan op het effect van gezonde voeding op presteren en herstel. Zie ook www.saraipannekoek.com

Roberto Pellicini, osteopaat
Roberto Pellicini, osteopaat

Roberto Pellicini is een ervaren Italiaanse fysiotherapeut, osteopaat DO-MRO en McKenzietherapeut.

Hij is al 10 jaar werkzaam voor de Italiaanse Olympische schoonspringploeg en zodoende nauw betrokken bij

vele medailles op het EK en WK voor de Italianen. De kracht van Roberto ligt in een zeer ver doorgevoerde mobilisatie van fasciale structuren met als doel niet alleen het oplossen van blessures maar veel meer het verkrijgen van een perfecte uitgangshouding en bewegingspatroon bij een sportprestatie.

Roberto zal op 22 september ingaan op het behandelen van fasciale structuren. Zie ook www.europacenter.it

Paul Cuppen, manueel arts
Paul Cuppen, manueel arts

Paul Cuppen, arts musculoskeletale geneeskunde, is aanvankelijk werkzaam geweest als fysiotherapeut. Hij volgde aan de VU in Amsterdam de studie geneeskunde waarna hij zich specialiseerde in de manuele  geneeskunde. Hij is al ruim 20 jaar werkzaam als arts voor manuele geneeskunde.  Interessegebieden zijn bewegingsanalyses, sport- gerelateerde klachten, onbegrepen klachten en echografie van het bewegingsapparaat. Paul Cuppen is werkzaam in zijn eigen centrum (Cheironmc) en als consultant betrokken bij PSV voetbal. Daarnaast is hij werkzaam in diverse takken van topsport.

Zie ook www.cheironmc.nl
Marcel Balkestein, MB Hockeyschool
Marcel Balkestein, MB Hockeyschool

Marcel Balkestein is ex-aanvoeder van hoofdklasse hockeyclub Oranje Rood. Met het Nederlands elftal pakte de OZ'er onder andere ook zilver op de Olympische Spelen van 2012 en op het Europees kampioenschap in 2011. Brons was er na het WK van 2010 en het EK van 2013. Tegenwoordig is hij eigenaar van MB hockeyschool met als doel kinderen in combinatie met veel spelplezier een nog beter hockeyniveau aan te leren.  
www.mbhockeyschool.nl  

Balazs Ligart, bondscoach schoonspringen
Balazs Ligart, bondscoach schoonspringen

Balazs Ligart is een zeer succesvolle schoonspringcoach uit Hongarije. De afgelopen 15 jaar is hij bondscoach geweest voor Hongarije en meer recent Nederland. In die hoedanigheid is hij 5 keer actief geweest op de Olympische Spelen. Als coach is hij verantwoordelijk geweest voor de grote successen van Nederlandse ploeg op de afgelopen Europese kampioenschappen waar Nederland na ruim 20 jaar voor het eerst weer medailles heeft gewonnen. Daarnaast heeft onder Ligart's hoede Nederland weer deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgedwongen.

Erwin Mortier, sprinttrainer
Erwin Mortier, sprinttrainer

"Ik heb een passie voor presteren. Met persoonlijke groei als middel én doel. Speciale aandacht voor motivatie, persoonlijkheid, aandacht- en leerstijlen, wat leidt tot een beter zelfinzicht en zelfsturing. Resulterend in persoonlijk leiderschap. Ervaring als topatleet, coach van topatleten, studiecoach voor topsporters, docent en marketeer." Erwin Mortier is sprintcoach van Eindhoven Atletiek. Erwin zal op 22 september het Action Type concept Running Dynamics toelichten. Dit is een prachtig concept om training voor zowel sporters als patienten individueel toepasbaar te maken.

Zie ook www.erwinmortier.nl

Luc van Agt, fysioloog
Luc van Agt, fysioloog

Luc van Agt, inspanningsfysioloog, is zijn trainerscarriere in de jaren tachtig begonnen als horden- en tienkamptrainer bij PSV atletiek. In die hoedanigheid heeft hij vele atleten naar de nationale en internationale top begeleidt. Hoogtepunten zijn onder andere de topprestaties op het internationale sportpodium van tienkamper Robert de Wit geweest. Na het beeindigen van deze periode is Luc tientallen jaren, en nu nog, werkzaam voor PSV voetbal en heeft in de periode vele (toekomstige) wereldtoppers fysiek getrained: Romario, Ruud van Nistelrooy, Dries Mertens en nog velen zijn nadien doorgestroomd naar de wereldtop. Naast zijn werk bij PSV is Luc inspanningsfysioloog van het Nederlands team geweest.