Fisioscissione Raimondi
Totaal fasciaal behandelen met Roberto Pellicini, fysiotherapeut en osteopaat DO uit Italie

Roberto Pellicini, osteopaat DO-MRO
Roberto Pellicini, osteopaat DO-MRO

Roberto Pellicini is een ervaren Italiaanse fysiotherapeut, osteopaat DO-MRO en McKenzietherapeut.
Hij is al 10 jaar werkzaam voor de Italiaanse Olympische schoonspringploeg en zodoende
nauw betrokken bij vele medailles op het EK en WK voor de Italianen. Voorheen is hij ook werk- zaam geweest als fysiotherapeut bij de voetbal- ploeg van FC Sudtirol. Dit is de achtste keer dat hij zijn 13-jarige ervaring met het Fisioscissione concept in een cursus naar buiten brengt.

Inhoud cursus Fisioscissione

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Disporta.nl

                                                                Behandelen volgens methode Raimondi

 • Inhoud: Deze tweedaagse praktische en complete cursus biedt u de instrumenten om te leren hoe effectief fasciaal te behandelen met de Fisioscissor behandellepels. Na een uitleg van de neurofysiologische en myofasciale basis van de behandeling, wordt de cursus geconcentreerd op het praktische gebruik van FisioscissorĀ® zodat de deelnemers de correcte myofasciale therapietechnieken kunnen leren. Tijdens het praktische gedeelte, zal uitleg worden gekoppeld aan klinische voorbeelden uit de 10 jaar ervaring van het werken met deze techniek.De cursus is opgezet als een voortdurende praktische en theoretische ervaring om zodoende alle cursisten te helpen hoe fisioscissione te gebruiken en twijfels en onzekerheden over het gebruik en effect weg te nemen. Wat kunt u doen aan het eind van deze cursus?
 • U weet hoe u de indicaties en contra-indicaties te herkennen voor het gebruik van
  de FisioscissorĀ®.
 • U leert de juiste manuele vaardigheden voor de beste resultaten met minder
  inspanning en een grotere ergonomie om zo deze myofasciale behandeling in uw
  dagelijkse praktijk te kunnen integreren. Het behandelen van bijvoorbeeld rugpijn, epicondylitis, schouderklachten en sportblessures zal met behulp van deze methode sneller en beter verlopen.
 • U zult in staat zijn om Fisioscissione met onmiddelijke ingang in uw dagelijkse praktijk

  te gebruiken. Voor meer informatie zie ook: www.fisioscissione.com/en/ . Voor video's klik hier. Wil je inschrijven klik dan hier. Je kunt ook inschrijven via www.disporta.nl