Fasciale manipulatie Stecco
Methode Stecco gedoceerd door dr Stefano Giacomini uit Italie

Stefan Giacomini
Stefan Giacomini

Het is Sportplein College gelukt om Stefano Giacomini, MD in 2019 naar Eindhoven te halen om de cursus Fasciale Manipulatie te geven. De cursus wordt inmiddels wereldwijd gedoceerd.

De Steccomethode is een gestructureerde wijze van lesgeven waardoor de methode op een duidelijke manier wordt gebracht. Het stelt u in staat om de gedoceerde stof meteen na de cursus in de praktijk te brengen. De methode Stecco is goed inpasbaar in de dagelijkse therapeutische praktijk maar kan ook erg goed als zelfstandige behandelmethode gebruikt worden.

Deze 6 daagse cursus is in prijs verlaagd en kost nu 1395 euro.

Inhoud cursus Fasciale Manipulatie

                                                                                                         Wordt fascie ook jouw passie?

Als therapeut ben je continue op zoek naar een oplossing voor musculoskeletale klachten. Onvoldoende herstel of recidiverende klachten kunnen soms tot frustratie leiden bij zowel therapeut als patiënt. De cursus Fasciale Manipulatie levert nieuwe inzichten, denkpatronen en behandelmethoden, waardoor musculoskeletale klachten beter te begrijpen en dus te verhelpen zijn. Kortom, een hands-on cursus, die letterlijk en figuurlijk meer diepgang geeft!

Deze praktische cursus biedt je de kans om fasciaal therapeut te worden.

Leer tijdens de cursus meer over:

- de "14 segmenten" waarin het lichaam verdeeld kan worden

- over de "6 myofasciale units"

- de "centres of coordination"

- de "centres of fusion"

Ook besteedt Stecco tijdens de cursus veel aandacht aan anamnese en palpatie om tot een behandeling te komen, verduidelijkt met demonstraties.

Na deelname aan deel 1 is er de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het gebied van fasciale manipulatie door deel te nemen aan deel 2 en deel 3. 

Voor meer info over de methode Stecco klik hier. Voor video's klik hier. Inschrijven? Klik dan hier.