Advanced physiotherapy
6-7 Oktober 2018: Evidence based fysiotherapie met dr Bahram Jam uit Canada

14 ACCREDITATIEPUNTEN KNGF: REGISTERS kWALITEITSDEEL EN ALGEMEEN FYSIOTHERAPEUT

Bahram Jam is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit van Toronto, Canada met een Bachelors of Science in fysiotherapie. In 1999 voltooide hij een Msc in Manipulative Physiotherapy aan the University of Queensland, Australia waarna hij in 2009 promoveerde als fysiotherapeut aan de Andrews University, USA. Tevens is hij gecertificeerd McKenzie therapeut.

Jam is grondlegger en directeur van het  Advanced Physical Therapy Education Institute (APTEI) en heeft inmiddels meer dan 1000 post-graduate orthopedische cursussen gegeven in Canada en ver daarbuiten. Jam prakiseert nog dagelijks en heeft dus veel ervaring met dagelijkse patientenzorg.

Inhoud cursus Advanced PT


Na voltooiing van deze cursus van APTEI / Bahram Jam zal je kunnen vertrouwen op de toepassing van een evidence-based klinische beoordeling en behandeling van aandoeningen van de bovenste extremiteiten en dan met name de schoudergordel. Bij het vaststellen van de diagnose en classificatie van de potentiële factoren die bijdragen aan een probleem, zal u in staat zijn om de meest effectieve behandeling in de vorm van oefeningen, mobilisaties en bijvoorbeeld taping uit te voeren.

U zult ook in staat zijn om verschillende potentiële factoren die bijdragen aan (aanhoudende) pijnklachten en disfuncties te diagnosticeren in de bovenste extremiteiten.

In 2 dagen (6 en 7 oktober 2018) wordt de schouderregio op een verfrissende wijze door Bahram Jam behandeld. Hij maakt evidence based practice toepasbaar in de praktijk en heeft een eigentijdse visie op het vak fysiotherapie. Een inspirerend weekend waardoor je maandag direct zin hebt om de lesstof toe te passen bij je patienten. Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 7 uur "hands-on" klinische vaardigheden. De inhoud van de cursus is direct in de praktijk toepasbaar en is gebaseerd op de meest up-to- date klinische studies binnen het domein van de fysiotherapie. Na het opfrissen van de anatomie en specifieke functie van het gewricht wordt er gekeken naar meten en behandelen van stabiliteit, ROM en spierfunctie. Leer door middel van klinisch redeneren wat de beste behandeling is van onder andere  verschillende patronen bij schouderklachten. Na 2 dagen heb je je patiënt meer te bieden op het gebied van onderzoek, behandeling en kan je beter voorspellen wat de uitkomst is van de behandeling. Deze zeer interessante cursus zal op 6-7 oktober plaatsvinden in Eindhoven.

Voor meer info: www.aptei.ca . Wil je naar inschrijven klik dan hier.